Uživatelské Menu

KAKAOVÁ KOLEČKA

210 g hery

300 g hladké mouky

100 g mletého cukru

1 vajíčko

kakao

 

Uděláme těsto z kterého vykrajujeme kolečka. Rozdělíme si upečená kolečka na dvě hromádky a jednu hromádku poléváme čkoládou a na vrch dáme oříšek, mandli nebo posypeme snítkou kokosu (dle vlastní chuti). Uděláme si čokoládový krém, kterým pak kolečka slepujeme.

 

čokoládový krém

 

Jedno máslo utřeme s mletým cukrem, rumem a trochou kakaa. Přidáme rozpuštěnou čokoládu na vaření. Uvaříme si jeden pudink(méně mléka asi 350ml) a ten po vychladnutí vešleháme do krému.

KOKOSOVÉ ROHLÍČKY

 

1 bílek

8 dkg pískový cukr

4 dkg kokosu

 

Bílek a cukr ušleháme v páře a přidáme kokos. Vyválíme tenkého hada a obalíme ho v kokosu. Pak krájíme kousky a na plechu stáčíme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky se v troubě spíše suší - musí zůstat bílé při teplotě 100°c.

    VŠEM PŘEJI ŠŤASTNÉ A VESELÉ VELIKONOCE A  KRÁSNÉ JARO!

 V sekci receptů najdete recept na velikonočního beránka, který by neměl na svátečním stole chybět!

KOULE V ČOKOLÁDĚ

 

suché oplatky (nalámat)

20 dkg piškotů (rozválet)

5 lžic rumu

25 dkg másla

20 dkg mletého cukru

2 žloutky

2 bílky

 

Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme směs piškotů, sušenek a rumu a na závěr z bílků vyšleháme sníh a zamícháme do hmoty. Děláme koule a pak zalijeme šokoládou nebo obalíme ve strouhané čokoládě.

VINNÁ KOLEČKA

 

300 g hladké mouky

300 g hery (máslo)

2 žloutky

4 lžíce bílého vína (případně ocet)

 

Těsto necháme hodinu odpočinout a pak vykrajujeme různé tvary. Po upečení obalíme v cukru.

 

Toto těsto jde připravit i na slanou verzi (jako listové těsto). Vykrojené tvary (tyčinky) potřeme vajíčkem, osolíme a posypeme kmínem a dáme péct.