Vytisknout
Kategorie: Uncategorised
Zobrazeno: 821

 

Doba potřebná k přípravě dortu:

Vše záleží na složitosti a tématu dortu. Ale všeobecně je třeba asi tři týdny předem vědět, jaký dort budu péct. Musím vymyslet jak bude dort vypadat, předem si ho namaluji abych vyděla barevnou sladěnost. Pak zjistím zda mám potřebné přísady, barvy, jedlý papír atd.....abych měla čas vše objednat. Pokud budou na dortu marcipánové ozdoby, dělají se již cca 4 dny předem aby řádně vytvrdly a na dortu netekly. Samotné pečení dortu trvá tři dny. První den upeču korpus, který se nechá do druhého dne uležet. Druhý den se dort naplní krémem a nechá řádně vytuhnout v lednici do druhého dne. To je třeba hlavně k potažení dortu a taky se chutě krému a korpusu příjemně spojí. Třetí den se dort potahuje a zdobí což je časově náročné podle složitosti dortu. Když sečtu práci na hodiny i s přípravou a hledáním námětu dortu, zabere mě jeden dort i 13 hodin času.

 

Skladování marcipánového dortu:

Dort potažený marcipánem či jinou marcipánovou hmotou je dobré skladovat v lednici, kterou dáte na plný výkon. Dort se pak méně rosí. Taky je dobré dát na zadní stěnu lednice polystyren – což zamezí větší vlhkosti v lednici.

Dort plněný ovocem má určitě menší trvanlivost než dort plněný jen krémem a je třeba ho dříve sníst :-)