Uživatelské Menu

Ingredience

 

1 ananasová konzerva

500 g  cukru krupice 

2 l vody

celá skořice - 1 balíček 

hřebíček asi 20ks

3 kg dýně nakrájené na kostičky (vydlabané) 

40 g kyseliny citronové

1 ks citronu

 

 

Postup přípravy receptu

Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody s trochou octu.

Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.

Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem.

Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.