Ingredience
1 ananasová konzerva
500 g cukru krupice
2 l vody
celá skořice - 1 balíček
hřebíček asi 20ks
3 kg dýně nakrájené na kostičky (vydlabané)
40 g kyseliny citronové
1 ks citronu
Postup přípravy receptu
Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody s trochou octu.
Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.
Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem.
Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.