Korpusy - tmavý, světlý, ořechový,jablkový (tmavý), mramorovaný
Recept na jednoduchý korpus:
Na jedno vajíčko dáme 3dkg pískového cukru a 3dkg polohrubé mouky :-) Žloutky utřeme s cukrem , přidáme mouku, bílky vyšleháme do pěny a přidáme do těsta.
Tvary korpusů – kulatý různých průměrů,srdce velké, srdce malé, čtverec, podkova, polokoule, koule, šestihran, kytara, 3D dorty
NĚKOLIK RAD PŘI PEČENÍ KORPUSŮ :
- sníh do piškotového korpusu vždy zamícháváme velmi opatrně a ručně! Sníh do těsta přidáváme postupně a jakoby ho do těsta zabalujeme.
- formu na dort nevymazáváme a na dno dáme pečící papír. Těsto se na stěny sice přichytí, ale před vyklopením ho lehce odřízneme nožem. Formu hned očistěte – jde to líp hned než po zaschnutí :-)
- při pečení se držíme pokynů v receptu – nejlépe je péct zvolna a dlouho. Špejlí zkoušíme zda je korpus dobře upečený.Po vytažení je špejle suchá, bez těsta. Pokud není korpus dostatečně propečený, po vychladnutí se propadne.
- korpus je lepší vyklopit až po mírném schládnutí- 5-10 minut po vytažení z trouby. Pokud to uděláme dřív, riskujeme jeho sražení. Studený korpus jde zase špatně vyklápět. Zlatá středná cesta :-)
- korpus je lépe péct den předem před plněním