Uživatelské Menu

Korpusy - tmavý, světlý, ořechový,jablkový (tmavý), mramorovaný

 

 

Recept na jednoduchý korpus:

Na jedno vajíčko dáme 3dkg pískového cukru a 3dkg polohrubé mouky :-) Žloutky utřeme s cukrem , přidáme mouku, bílky vyšleháme do pěny a přidáme do těsta.

    

 

Tvary korpusů – kulatý různých průměrů,srdce velké, srdce malé, čtverec, podkova, polokoule, koule, šestihran, kytara, 3D dorty

 

NĚKOLIK RAD PŘI PEČENÍ KORPUSŮ :



  • sníh do piškotového korpusu vždy zamícháváme velmi opatrně a ručně!  Sníh do těsta přidáváme postupně a jakoby ho do těsta zabalujeme.
  •  formu na dort nevymazáváme a na dno dáme pečící papír. Těsto se na stěny sice přichytí, ale před vyklopením ho lehce odřízneme nožem. Formu hned očistěte – jde to líp hned než po zaschnutí :-)
  • při pečení se držíme pokynů v receptu – nejlépe je péct zvolna a dlouho. Špejlí zkoušíme zda je korpus dobře upečený.Po vytažení je špejle suchá, bez těsta. Pokud není korpus dostatečně propečený, po vychladnutí se propadne.
  •  korpus je lepší vyklopit až po mírném schládnutí- 5-10 minut po vytažení z trouby. Pokud  to uděláme dřív, riskujeme jeho sražení. Studený korpus jde zase špatně vyklápět. Zlatá středná cesta :-)
  • korpus je lépe péct den předem před plněním